تاكنون متخصصان دانشگاه هاروارد توانستهاند يك غشا با طعم پرتقال براي آب پرتقال و يك ظرف با طعم گوجهفرنگي براي نوعي سوپ اسپانيايي تهيه كنند.
اگرچه اين محققان هنوز موفق به ساخت بطري با اين ماده كه «ويكيسل(WikiCell)» نام گرفته، نشدهاند؛ اما دكتر «ديويد ادواردز» اميدوار است در آينده نزديك نمونه پيشساخت آن را حاضر كند.
«ادورادز» از موسسه «ويس» دانشگاه هاروارد كه پيش از اين به ساخت كافئين و ديگر ويتامينهاي قابل تنفس پرداخته است، قصد دارد تا در آينده نزديك محصولات خود را در رستورانها استفاده كرده و سپس در سوپرماركتها در دسترس عموم قرار دهد.
مواد خوردني از چه چيز ساخته ميشوند؟
اين مواد خوردني با نام ويكيسل از پليمر يا پلاستيك زيستتخريبپذير و ذرات غذايي ساخته ميشوند.
در اصل اين مواد يك پوسته سخت شبيه غشاي تخممرغ هستند كه از قابليت طعمگيري با انواع مختلف طعمها از جمله آب ميوه يا شكلات برخوردارند.
اين غشاي خوراكي ميتواند يك لايه روي ظرف يا در آينده، كل ظرف حاوي ماده غذايي را تشكيل دهد.
«ادواردز» اميدوار است در آينده بتواند دستگاه ويكيسل را براي مردم عادي بخصوص ساكنان مناطق روستايي توليد كند تا آنها بتوانند ظروف خوراكي خود را بدون استفاده از پلاستيك توليد كنند.
هر يك قوطي كوچك حاوي اين پودر حاوي كافئيني برابر با يك فنجان قهوه عادي است و در حال حاضر وارد بازار دو ايالت ماساچوست و نيويورك و همچنين فرانسه شده است.
اين در حاليست كه اخيرا مقامات سازمان دارو و مواد غذايي آمريكا از برنامه خود براي بررسي ايمني اين ماده و همچنين درست بودن ادعاي سازندگان براي اعطاي نام مكمل غذايي به اين محصول خبر دادهاند.
شركت مواد غذايي قابل تنفس كه ساخت اين محصول را در فرانسه بر عهده دارند، آن را متفاوت از نوشابههاي انرژيزا ميداند. به ادعاي اين شركت، اين محصول به افراد زير 18 سال ارائه نشده و البته مانند يك فنجان قهوه به ارائه ميزان مشابه كافئين و همچنين ويتامين B به بدن ميپردازد.
قيمت هر قوطي اين محصول 2.99 دلار بوده و بر روي آن هشدار داده شده كه روزانه بيشتر از سه بار از اين محصول استفاده نشود.
«ادواردز» همچنين در كنار ساخت مواد خوراكي آسان، نوعي واكسن سل قابل افشاندن ساخته كه نياز به تزريق را از بين ميبرد.